Clément Sauvage uit Zonnebeke wordt steward bij Emirates in Dubai

© FOTO GV
Redactie KW

Nu zondag 22 januari vliegt Clément Sauvage naar Dubai waar hij drie jaar zal werken bij Emirates, één van ‘s werelds grootste luchtvaartmaatschappijen.

Clément is 23, volgde Toerisme, liep stage bij de toeristische dienst van Zonnebeke en Brussel en verbleef voor zijn studies zes maanden in Portugal. “Ik ben al heel lang geïnteresseerd in de luchtvaart”, zegt Clément. “Werken bij een luchtvaartmaatschappij is een ideale manier om een deel van de wereld te zien en te komen waar je anders nooit komt. Ik ging ontspannen naar de sollicitatie van Emirates in het Sheraton Hotel in Brussel en dat is misschien mijn geluk geweest. Het was trouwens mijn allereerste sollicitatie. Emirates organiseert dergelijke sollicitatiedagen over de hele wereld. In Brussel waren we met 120 kandidaten van wie er vijftien werden geselecteerd. Je mocht geen tatoeages of piercings hebben en je haar moest mooi geknipt zijn.”

Naar eerste klasse

“In Dubai, waar ik nu drie jaar zal verblijven, zorgt Emirates voor een mooi appartement. Na een maand opleiding en zes maanden proef zou ik volwaardig vliegtuigsteward moeten zijn. Het is een droom die uitkomt : je woont en reist gratis, ziet een groot deel van de wereld en wordt er nog voor betaald ook. Als steward zal ik werken op een Airbus A380 (de grootste Airbus, met twee dekken, red.) die vliegt op lange afstanden naar 16 bestemmingen : steden zoals New York, Toronto en Peking. Mijn doel is steward te worden in eerste klasse, maar ik moet wel starten in economy. Of ik dit mijn hele leven zal doen weet ik niet. Toch hoop ik nu al in de luchtvaartsector te kunnen blijven.”

(NVZ)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier