Claudio Dell’Anno (Kortrijk) voor rechtbank : nog altijd geen vonnis

Redactie KW

Er is nog altijd geen vonnis in een rechtszaak, waarin onder meer Claudio Dell’Anno, de winnaar van het VTM-programma Mijn Restaurant in 2009, centraal staat. De rechter besliste om op maandag 25 juni de debatten weer te heropenen. Er komen bijkomende onderzoeksdaden.

Nadat hij in 2009 het VTM-programma Mijn Restaurant won, startte Claudio Dell’Anno zijn eigen zaak in de binnenstad van Kortrijk. In 2010 nam een zekere Xavier Pauwaert de aandelen over. Kort daarna werden de boeken neergelegd en het restaurant failliet verklaard.

Geld op eigen rekening

Claudio Dell’Anno had mogelijks 10.000 euro op een eigen rekening overgeschreven. “Dit bedrag is eerst en vooral niet correct en mijn cliënt heeft helemaal niets op de eigen rekening overgeschreven : het geld dat op zijn rekening is binnengekomen, werd overgeschreven door Xavier Pauwaert en niet door mijn cliënt. En bovendien werd dat geld al teruggestort. Mijn cliënt is het slachtoffer van een gewiekste oplichter”, zegt zijn raadsman.

Op een eerdere zitting vroeg de procureur een celstraf van zes maanden, een geldboete en een beroepsverbod van vijf jaar. In mei stelde de rechter nog het vonnis uit. De zaak kwam woensdag opnieuw voor. Er is nog altijd geen vonnis.

De debatten worden nu op maandag 25 juni weer heropend. Op vraag van de verdediging worden bijkomende onderzoeksdaden gesteld, onder meer het nagaan van de bankverrichtingen. (LVA-WDA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier