Claudia Allemeersch brengt tweede boek uit voor feestjes buiten

Redactie KW

Hobbykok Claudia Allemeersch uit Roeselare, in 2010 nog winnaar van de eerste reeks van De Beste Hobbykok van Vlaanderen, heeft een tweede boek uit. In ‘Claudia kookt buiten’ geeft ze receptjes en tips prijs om een feestje in de tuin te doen slagen. En ook een derde boek is in de maak, daarin zal Claudia de feestdagen aanpakken.

Het eerste boek van Claudia, ‘Claudia kookt voor vrienden’, was vorig jaar een schot in de roos. Ondertussen werd de kaap van 30.000 verkochte exemplaren ruim overschreden en dus kon een vervolg niet uitblijven. Er is een herdruk van het eerste boek en tegelijk lanceert Claudia deel twee : Claudia kookt buiten. In dat boek houdt Claudia vast aan de formule om het voor de mensen makkelijk en haalbaar te maken etentjes te organiseren voor vrienden en familie, waarbij niet alleen het culinaire tot in de puntjes verzorgd is, maar ook de aanpak, decoratie en gezelligheid tout court. In Claudia kookt buiten evenwel geen barbecuetips, wel ideetjes hoe je zonder jezelf in het zweet of nesten te werken je gasten kan verbluffen met piekfijne communiefeestjes, etentjes voor vaderdag of zomerse culinaire verwennerijen. Elk menu begint trouwens met een cocktail en voorts leer je ook zelf ketchup of een zalfje van limoncello maken.

Derde boek

En daar stopt het dus niet voor Claudia. Er komt een nieuwe programma samen met topchef Wout Bru op Focus-WTV, Claudia blijft al eens aan de zijde van Piet Huysentruyt verschijnen, er zijn nog altijd kookworkshops en ze blijft ook een van de gezichten van de kookwebsite zesta.be. Maar ook een derde boek is dus al in voorbereiding. Voor Claudia kookt voor de feestdagen ligt het concept wat voor de hand. De vertrouwde formule van haalbare topkeuken in eigen huis, met heel wat aandacht voor sfeer en decoratie.

(FV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier