Clarebout Potatoes breidt fors uit

Redactie KW

Het aardappelverwerkende bedrijf Clarebout Potatoes koestert flinke uitbreidingsplannen. Niet in de hoofdzetel in Nieuwkerke maar wel in het naburige Waasten, net over de provinciegrens, waar nieuwe productielijnen en gebouwen komen. Deze investering zal goed zijn voor 80 extra jobs.

Enkele jaren geleden richtte Clarebout een volledig nieuwe vestiging op op de vroegere site van Warneton Industrie, in de volksmond bekend als ‘De Jatte’. Aanvankelijk was daar heel wat protest tegen, gezien de twijfelachtige faam van Clarebout op het vlak van de geurhinder, maar het bedrijf beloofde in Waasten te investeren in de meest moderne milieutechnologieën en hield ook woord.

De zaken gaan goed en de markt voor diepgevroren aardappelproducten blijft nog altijd heel expansief. Clarebout wil daarom zijn productie in Waasten optrekken tot 864 ton diepvriesfrieten en 72 ton aardappelvlokken per dag. Daartoe heeft het een aantal nieuwe productielijnen en -gebouwen nodig, maar ook een volledig nieuwe diepvries-stockageloods, aan de oever van de Leie.

Clarebout wil deze uitbreiding stap per stap realiseren, met volledig respect voor de bestaande wet- en regelgeving en de vereiste procedures. (JRE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier