City trip planner via GSM

Redactie KW

Brugge pakt nog voor de zomer uit met een zogenoemde ‘city trip planner’. Daarmee kan de toerist zijn eigen parcours door de stad samenstellen en downloaden op zijn gsm. Het is één van de aanbevelingen uit de studie over de toeristische bereikbaarheid van de Vlaamse overheid. Het rapport kwam er in opdracht van de Vlaamse overheid.

Brugge, Antwerpen, Gent, Leuven en Mechelen zijn voor buitenlandse toeristen een belangrijke reden om Vlaanderen te bezoeken. Voor het kunststedenplan zochten onderzoekers naar manieren om daar nog beter op in te spelen.

“Het was niet de bedoeling om een rangschikking op te maken van al die kuststeden maar wel de zwaktes en de sterktes bloot te leggen. Ik stel vast dat Brugge goed scoort op een aantal terreinen en eigenlijk slechts op een beperkt aantal punten voor verbetering vatbaar is”, zegt schepen van Toerisme, Jean-Marie Bogaert.

Zo kan de Brugse website nog verbeteren. Het vraagt nu nog te veel stappen om als toerist die informatie te krijgen die jou interesseert. In het rapport wordt ook voorgesteld om een Citycard in te voeren

“We hebben blijkbaar zonder het rapport te kennen de vorig maanden al ingespeeld op een aantal aanbevelingen die er in staan. Ik denk aan straks de citykaart dat is een elektronische kaart waarmee de toerist een aantal bezienswaardigheden kan bezoeken gecombineerd met openbaar vervoer en parking”, klinkt het bij Jean-Marie Bogaert.

Verder moet Brugge een betere treinverbinding krijgen met Zaventem. De studie is positief over het combi-ticket Bus en Trein voor toeristen die vanuit de luchthaven van Charleroi Brugge willen bezoeken. Een voorbeeld voor andere kunststeden, zegt het rapport.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier