Cirque du Soleil geeft voorsmaakje van .Kooza . in Knokke

© BELGA
Redactie KW

Cirque du Soleil strijkt deze zomer met de show “Kooza” neer in Knokke en gaf nu al een voorsmaakje.

“Kooza” trekt al meer dan zes jaar de wereld rond en vertelt het verhaal van De Onschuldige die een doos, de Kooza, vindt. Uit de doos komt een nar tevoorschijn die de protagonist meeneemt in een geweldig avontuur. “Het is de eerste keer dat we met deze show naar Europa komen, en ook Knokke is een première voor ons”, aldus Adrian Gonzalez, internationaal verantwoordelijke voor de show. “Het is een test voor ons. We willen een stevig cultureel evenement toevoegen aan deze kuststad.”

Frédéric De Gezelle, de Belgische persverantwoordelijke, kon alvast meegeven dat de ticketverkoop vlot draait. “Veel mensen plannen ‘Kooza’ mee te pikken tijdens hun zomervakantie. In die optiek is Knokke als badstad veel centraler dan een plaats in het binnenland.”

Om Cirque du Soleil naar Knokke te lokken, legde de badstad 260.000 euro op tafel, waarvan 160.000 euro voor infrastructuurwerken. De Grand Chapiteau zal opgesteld worden aan de Natiënlaan, nabij het station. De beschikbare vlakte wordt voor de gelegenheid volledig gebetonneerd.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier