Cindy Vandenhole (9) geselecteerd voor Topsportschool

Redactie KW

De negenjarige Cindy Vandenhole uit de Grote Molenstraat mag naar de Topsportschool in Oostende. Of ze er ook effectief les zal volgen is nog niet zeker. Een week voor de start van het nieuwe schooljaar vond Bloso nog geen gastgezin voor Cindy.

Cindy Vandenhole is de dochter van Christian Vandenhole en Greet Folens en heeft met Kimberley (11) en Andy (6) ook nog een sportieve zus en broer. „Turnen heb ik altijd gedaan, moeder ziet graag haar kinderen sporten en bewegen,” start Cindy haar verhaal.

Al heel vroeg trok Cindy naar turnclub Vaste Vuist. Sinds vier jaar maakt ze deel uit van het keurturnen. Via provinciale voorrondes plaatse ze zich al enkele keren voor de Vlaamse kampioenschappen. Voor het Belgisch kampioenschap was ze nog te jong.

Cindy is een van de drie nieuwe meisjes die een topsportstatuut krijgt aan de Topsportschool in Oostende.

„Of Cindy effectief volgende week naar de Sportschool trekt zal van de verantwoordelijken bij het Bloso afhangen”, aldus mama Greet. „In Oostende is er geen internaat voor meisjes. Bloso is nog op zoek naar een gastgezin in Oostende, maar heeft er voor Cindy nog geen gevonden.”

Het volledige artikel leest u in de Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Leie) van 29 augustus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier