Cichorei-ast en hoeve in Hollebeke worden verbouwd

Redactie KW

Bij de leegstaande hoeve en de daarbij horende cichorei-ast langs de Komenseweg hoort nog een perceel bouwgrond van 45 are. De nieuwe eigenaar Marnix Bourgois uit Houthem wil er mettertijd een tiental woningen laten optrekken.

„Bij deze nieuwbouw is er zeker geen haast”, aldus eigenaar Marnix Bourgois. „Gezien mijn stielkennis en opleiding in die branche kan ik ook zelf een aantal zaken in handen nemen. Er is al een aanvraag ingediend voor de verbouwing van de hofstede en cichorei-ast. Hopelijk kan er binnenkort met deze werken gestart worden. Aan de buitenkant van de ast mag er nagenoeg niets gewijzigd worden. Na overleg met Ruimtelijke Ordening, Woonbeleid en Onroerend erfgoed mochten toch kleine aanpassingen uitgevoerd worden zodat er appartementen kunnen in ondergebracht worden.”

Al dertig jaar buiten gebruik

Deze cichorei-ast is al bijna 30 jaar niet meer in gebruik, nadat er gestopt werd met het wassen en drogen van de cichoreiwortels. Op de verdiepingen komen er drie wooneenheden. Ook op het benedengedeelte komt er een ruimte, waarvan de bestemming nog niet vast ligt en eventueel een commerciële ruimte kan worden. De hofstede zelf zal verbouwd worden tot twee woningen. Maar ook hier mag nagenoeg niks aan het uitzicht gewijzigd worden. Op het perceel grond naast de gebouwen komt in de toekomst nog minstens een tiental woningen.

(DV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws West)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier