Christophe Desmedt en Bjorn Verrek uit Koksijde bouwden een groot kerstdorp in hun appartement

Redactie KW

Christof Desmedt (34) en Bjorn Verrek (29) dompelen hun appartement in Koksijde elk jaar opnieuw helemaal onder in de kerstsfeer. Ze bouwen er een heel kerstdorp in Playmobil met huizen, kerstbomen, een arrenslee met kerstman, een kerststalletje, een kerstmarkt… en de nodige sfeerverlichting.

“Onze kerstboom staat in de ene hoek, in de andere hoek vind je een lage dressoir van drie, vier meter lang met daarop een vijf meter lange plank”, beschrijft Christof de woonkamer van het appartement in de Strandlaan, dat hij deelt met echtgenoot Bjorn. “Op die plank bouwen wij al een vijftal jaar ons kerstdorp. Er staan een zestal Playmobil-huizen op, een kerstmarkt, een kerststalletje, kerstbomen en van alles dat te maken heeft met Kerstmis. Er is ook een arreslee met rendieren en kerstman, die tussen de huizen lijkt te zweven, maar steunt op nylondraad. Bjorn heeft de Playmobil-stukken al sinds zijn kindertijd. Er is een herenhuis bij uit 1989.”

“We leggen nu de laatste hand aan de verlichting. Die is niet van Playmobil. Lantaarntjes en andere verlichtingsattributen komen van de miniatuurbouwmerken Lemax en Luville. De grootte is in verhouding tot de Playmobil-mannetjes. Het kerstdorp staat er nu een week en blijft tot de derde week van januari. De kerstboom gaat eerder weg, maar aan het kerstdorp is er te veel werk om het op 6 januari weer op te bergen.”

(HH)

Het volledige verhaal lees je in de Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust van vrijdag 13 december.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier