Christine Depuydt nieuwe schepen van Cultuur

Christine Depuydt is de nieuwe schepen van Cultuur in Kortrijk
Redactie KW

In Kortrijk heeft het CD&V-gemeenteraadslid Christine Depuydt de eed afgelegd als schepen. Ze vervangt Lieven Lybeer die waarnemend burgemeester is, nadat Stefaan De Clerck de nieuwe minister van justitie is geworden. Christine Depuydt is schepen van cultuur, recht en communicatie.

Cultuur is is echt wel haar dada. “Ik was nu al twee jaar ook aan het inlopen op cultuur want dat was sowieso voorzien. En ook: het interesseert me enorm. Ik denk dat het belangrijk is voor de mensen om naast economie in hun vrije tijd ook aangename en boeiende dingen te kunnen beleven,” zegt Depuydt.

De nieuwe schepen wil vooral het beleid voortzetten, maar toch met eigen accenten. Zo wil ze de amateurkunsten nauwer betrekken.

“Ik zal ook werken rond de nieuwe bibliotheek, de musea, Buda, enz… maar ik denk dat er veel gebeurt in het verenigingsleven en dat het heel belangrijk is om dat voor een stuk af te stemmen.”

Christine Depuydt is economiste van opleiding en ze geeft les aan de Hantal in Kortrijk, maar dat zal ze nu tijdelijk niet meer doen.

“Ik zal het zeker missen, ik moet mijn studenten hierover nog aanspreken. Het is met spijt in het hart maar anderzijds: er liggen nieuwe uitdagingen klaar en eigenlijk hou ik daar wel van.”

De nieuwe schepen is 44 jaar, getrouwd met een advocaat en ze hebben drie kinderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier