Christelijke Mutualiteit besluit tot afbraak van gebouwen, verenigingen protesteren

Redactie KW

De Christelijke Mutualiteit heeft beslist om haar gebouwen op de Wapenplaats te slopen. Een datum werd nog niet vooropgesteld. Door deze beslissing zullen enkele Wakkense verenigingen dakloos worden.

Een van de verenigingen die het slachtoffer dreigt te worden, is de Wakkense tak van Okra. “Ik zit in het CM-bestuur van Tielt en wist dat het er al een tijdje zat aan te komen. De Christelijke Mutualiteit is al een tijd bezig met het vernieuwen van haar gebouwen. De site in Wakken was een van de laatste gebouwen op de lijst om af te breken. Ook de gebouwen in Dentergem zullen veranderingen ondergaan, maar zij zullen enkel worden gerenoveerd”, legt Madeleine Lagrange, voorzitster van Okra Wakken, uit.

Madeleine Lagrange gaat verder : “Onze vereniging gebruikte net als vele andere verenigingen deze ruimte om te vergaderen en om er activiteiten te laten plaatsvinden. Gelukkig mogen we de gebouwen blijven gebruiken tot vlak voor de sloop want aanvankelijk moesten we er al de voorbije zomer uit. Omdat de CM nog altijd geen vaste datum heeft vooropgesteld voor de sloping, zitten we er nu nog in. Jammer genoeg is het slechts uitstel van executie. Een alternatief hebben wij tot nog toe nog niet gevonden.”

Meer over deze problematiek leest u deze week in de Krant van West-Vlaanderen, editie Tielt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier