Christel Segaert trekt met Artsen Zonder Vakantie op missie naar Congo

12/06/09 om 09:04 - Bijgewerkt om 09:04

Bron: Kw

Pediatrisch verpleegkundige Christel Segaert uit de Sportstraat vertrekt op 19 juni voor een humanitaire missie van ruim twee weken naar de Congolese hoofdstad Kinshasa. Samen met drie collega's uit Vlaanderen, Brussel en Nederland gaat ze er in opdracht van Artsen Zonder Vakantie twee weken aan de slag in het kinderziekenhuis Kalembe Lembe. De kinderverpleegster is nog op zoek naar onder andere kleurboekjes, staaltjes medicatie en verzorgingsproducten om de kinderen beter te kunnen helpen.

Het doel van Artsen Zonder Vakantie is om de kennis en de technologie die hier aanwezig is over te brengen naar ontwikkelingslanden", verduidelijkt Christel Segaert aan de vooravond van haar vertrek. Ook de slogan 'Kennis doorgeven is genezen' zegt veel over de filosofie die schuil gaat achter deze niet-gouvernementele organisatie. Met de regelmaat van de klok stuurt AZV een delegatie naar vooral Afrika, om er de plaatselijke medici en paramedici te leren hoe ze te werk moeten gaan."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!