Chris Lomme in Brugge gelauwerd met Gulden Spoor

© BELGA
Redactie KW

Actrice Chris Lomme heeft het Gulden Spoor voor Culturele Uitstraling gekregen. Ze kreeg die erkenning woensdagavond op de Guldensporenviering in Brugge.

De uitreiking is een initiatief van de Beweging Vlaanderen-Europa en gebeurt jaarlijks in het raam van het feest van Vlaamse Gemeenschap op 11 juli. Met de Gulden Spoor huldigt de beweging personen of instanties die door hun engagement of prestaties een markant spoor trekken op cultureel, algemeen-gemeenschappelijk of sociaal-economisch vlak en daarbij een positieve betrokkenheid op de Vlaamse samenleving aan de dag leggen.

Hommage

Dit jaar was die eer weggelegd voor actrice Chris Lomme die Frans Debrandere opvolgt. Chris Lomme, die naar Brugge kwam voor de prijs, kreeg een hommage in 20 beelden en stellingen van Mark Delreux, ondervoorzitter van de Beweging Vlaanderen-Europa. De gelauwerde actrice dankte de organisatie voor de erkenning.

Goeiendagprijs

Ook de tweejaarlijkse uitreiking van de Goeiendagprijs 2013 stond op het programma. Die prijs bekroont de beste, origineelste, Nederlandstalige naam voor een nieuwe zaak in de regio Brugge. Hier won “Van Kop tot Staart”, een dierenartsenpraktijk in Brugge.

(Belga, foto Belga)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier