Choreografe danst maand voor bevalling

Redactie KW

Nauwelijks een maand voor je bevalling nog een performance geven voor een publiek. Dat doet Pé Vermeersch dezer dagen in Kortrijk. Deze beeldende kunstenares en choreografe is acht maanden zwanger van een dochtertje. Rond de rituelen van de bevruchting, haar zwangerschap en nakende bevalling maakte ze een voorstelling.

Ook vrouwelijke artiesten en kunstenaars baren kinderen en dan zijn ze soms wel eens minder actief. Niet zo bij Pé Vermeersch. Momenteel is ze achtste maand ver en treedt ze nog steeds op. Drie kwartier lang voert ze in ‘Pregnancy Level 8’ een intieme zwangerschapsperformance op.

Voor haar zwangerschapsperformance gebruikt Vermeersch ook beelden. Voor het ritueel van de conceptie reisde ze naar Egypte. Ze toont ook driedimensionale beelden van haar echografie. In Marrakech en op scène legt de hoogzwangere danseres een link met de nakende bevalling.

Samen met fluitist Bert Jacobs voert Pé Vermeersch haar zwangerschapsperformance ‘Pregnancy Level 8’ nog vrijdag, zaterdag en zondag op in de Radical HeArts Studio in Kortrijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier