Chocolatiers en patissiers strijden in Kortrijk om plaatsje in WK in Parijs

Redactie KW

In Kortrijk strijden nog tot en met woensdag 6 creatieve chocolatiers en patissiers voor een plaats op het wereldkampioenschap, volgend jaar in Parijs. De zogenaamde World Chocolate Masters. En chocolade blijft nog altijd één van dé uithangborden van ons land. We hebben dus iets te verdedigen. Aan de jury dus de moeilijke taak om een winnaar uit te kiezen die volgend jaar naar Frankrijk mag.

Peter Goossens en Bernard Proot zijn maar enkele van de zowat tien juryleden die een origineel stukje taart mogen proeven en keuren. Naast een wedstrijd is dit ook een manier om het ambacht van chocolatier en patissier in de kijker te zetten. Want ook zij hebben het moeilijk. Mensen kopen minder taart, en minder grote taarten, hoor je hier.

De Belgian Chocolate Masters lopen nog tot en met woensdag. Wie de titel binnenhaalt, mag ons land volgend jaar ook vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap in Parijs.

Chocolatiers en patissiers strijden in Kortrijk om plaatsje in WK in Parijs

Bekijk hier de reportage

(DV/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van WTV, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier