Chiromeisjes spelen postbode voor gemeentebestuur

Redactie KW

“Het gemeentebestuur van Hooglede kampt al een tijdje met problemen om het Gemeenteblad tijdig te kunnen laten bedelen”, opent Christa Levecque. „Het is vooral zeer moeilijk om deftige afspraken te maken qua bedeling van ongeadresseerde stukken met de Post, zelfs als lokaal bestuur.” Daarom contacteerde het gemeentebestuur de plaatselijke Chiromeisjes.

“Er mag pas een week voorafgaand aan de geplande bedeling contact opgenomen worden met de post om de opdracht in hun planning op te nemen en dan moet er nog veel geluk bij te pas komen dat er toevallig in die week geen nationale planningen zijn voorzien of er is helemaal geen ruimte meer, zelfs niet voor een lokaal bestuur. Uit contacten met andere besturen, blijkt dat wij absoluut niet de enigen zijn die hiermee te kampen hebben”, vervolgt Christa.

„We namen op 20 oktober contact op met de post voor bedeling in de week van 27 oktober tot en met 31 oktober. Daar werd ons formeel gezegd dat geen bedeling mogelijk was voor 5 november. Dat kon voor ons niet omdat de inhoud van het gemeenteblad wel duidelijk vroeg om bedeling voor 1 november. De Belgische distributiedienst (private firma voor huis-aan-huisbedelingen) kon ook niet tijdig een pasklare oplossing bieden en het eigen gemeentepersoneel kan ook moeilijk uit zijn eigen werkzaamheden gehaald worden om in te staan voor een huis-aan-huisbedeling.”

Christa Levecque, die instaat voor de redactie van het Gemeenteblad en Arnold Vandenbussche, de gemeentelijke jeugdconsulent, staken de koppen bij elkaar en met het fiat van het college werd beslist om de jeugd aan te spreken om in te staan voor de bedeling tijdens de herfstvakantie. Hiervoor zouden ze een kleine vergoeding van 0,125 euro per brievenbus ontvangen. Om een idee te geven : Gits heeft zo’n 1000 brievenbussen, als heel Gits voorzien wordt van een Gemeenteblad betekent dat dus 125 euro voor de clubkas, mooi meegenomen.

De Chiromeisjes trokken er op zaterdagnamiddag in 6 groepjes op uit om heel de deelgemeente Gits, Onledemolen incluis, van het Gemeentenieuws te voorzien. Door een goede organisatie namens de leiding, slaagden ze in hun opdracht tijdens de normale Chiro-activiteitsuren. De dametjes verdienen een dikke pluim.” (JD)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 14 november 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier