Chiro Trefferke brouwt eigen bier

Redactie KW

In september 2010 bestaat Chiro Trefferke 50 jaar, en men is niet van plan dit gouden jubileum zomaar aan hun neus (of beter : maag) voorbij te laten gaan. Om alvast in de stemming te komen, dokterde de oudleiding minutieus haar eigen bierrecept uit. Een volledig jaar van proeven en selecteren ging aan de lancering van het Trefbier vooraf.

We hebben dit zeer serieus opgevat, aldus oud-leider Filip David (42). “Drie brouwerijen werden getest, waarna brouwerij de Graal uit Brakel er als het beste uitkwam.” Vervolgens werd een heuse degustatie met 30 man gehouden. Uiteindelijk kwam men overeen over twee versies : de blonde en bruine Tref. Ook de tekening die op het flesje prijkt, is ontworpen door een oudleider. “Bewust hielden we het alcoholpercentage laag, zodat er veel kan worden gedronken.” Het licht biertje valt ook in de smaak bij de vrouwelijke bevolking, hoewel Chiro Trefferke nog steeds exclusief voor mannen is. Zou het bier als lokaas dienen ?

Voordat we massaal naar Trefbier speuren in de winkel, waarschuwt Filip : “Het is niet de bedoeling de commercie toer op te gaan”. Sympathisanten, leden en ouders kunnen evenwel hun reserve inslaan bij Rik en Filip. Ook op vele activiteiten van leiding en oudleiding zal men de kans krijgen het eigen brouwsel uit te testen. (Delfien Degroote)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 4 september 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier