Chiro Mozaïek Moorslede zet jubileumjaar feestelijk in

Redactie KW

Chiro Mozaïek staat op de drempel van een jubileumjaar. 75 jaar geleden zag de Chiro het levenslicht in Vlaanderen, tien jaar later werd er een jongensafdeling opgericht. Ondertussen is Chiro Mozaïek al vijf jaar gemengd. Voor het jubileumfeest eraan komt is er eerst friet met stoofvlees op zondag 7 september en de startdag een weekje later.

De viering van 75 jaar Chiro Vlaanderen en 65 jaar afdeling Moorslede wordt zeker gevierd, maar het programma ligt nog niet vast. Chiro Mozaïek concentreert zich eerst op de start van het nieuwe werkjaar. Hiervoor zijn er negen leiders en leidsters. Martijn Lannoy, Astrid Lannoy (de enige leidster), Maarten Lybeer, Alexander Huyghebaert (groepsleider), Simon Scharlaken en Jannes Plyson krijgen het gezelschap van drie nieuwelingen : Ruben Lybeer, Joery Verhaeghe en Niels Dujardin. Drie leiders en een leidster namen afscheid, net als volwassen begeleidster Ann Delzeyne. Barbara Huyghebaert komt in haar plaats.

Smakelijke start

Op zondag 7 september start het nieuwe werkjaar met friet en stoofvlees. Een klassieker van chiro Mozaïek. ,,We organiseren dit altijd de eerste zondag van september. Op zondag 14 september staat de startdag op het programma.”

Nu ook oud-leidingsbond

In april volgt de jubileumviering.” Sinds kort werd er door Xavier Devriese en Stijn Burggraeve ook een oud-leidingsbond opgericht. Xavier nam enkele jaren geleden afscheid van chiro Mozaïek, Stijn pas deze zomer. Het is de bedoeling dat zij driemaandelijks een activiteit organiseren. Op 7 september steken zij alvast een handje toe.(VDD)

Dit artikel verscheen in de Krant van West-Vlaanderen (editie Weekbode Roeselare) van 29 augustus 2008

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier