Chiro Heist overleeft 3 dagen op platform voor 75ste verjaardag

De Chiro van Heist viert 75 jaar Chiro in een paalhut.
Redactie KW

Veertien leden van de Chiro van Heist leven de komende drie dagen op een gesjord platform. Ze willen de stunt tot een goed einde brengen om het 75-jarig bestaan van hun vereniging te vieren. Dinsdagmiddag hebben ze hun nieuwe woning betreden. Ze mogen er pas vrijdagnamiddag weer uit.

Veertien leden van de Chiro van Heist stappen in hun nieuwe woning die ze pas 75 uur later weer mogen verlaten. Het is een zelfgemaakt platform waar ze vier dagen aan hebben gewerkt. Verder is er nog een bagageruimte en een keuken. Wat primitief, maar Chiroleden kunnen tegen een duwtje. De bewoners houden zich ook aan strenge leefregels. Geen elektriciteit en geen alcohol.

De jongeren krijgen wel wat hulp van buitenaf. Andere leden kunnen op bezoek komen en wat eten meebrengen. Maar toch worden het wellicht drie lange dagen en nachten.

“We hebben een schema gemaakt en voorzien voor elke voor- en namiddag een activiteit. Een quiz, relaxmomenten, we zijn ook van plan om veel spelletjes aan te leren”, zegt Ruben Desmidt van Chiro Heist.

Tijdens de drie dagen wordt er geld ingezameld voor de behandeling van een jongen met leukemie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier