Chinezen maken kennis met VTI Veurne

Redactie KW

Een Chinese delegatie leerkrachten en leerlingen is bezoek in het VTI van Veurne. Bedoeling is om het Vlaamse onderwijssysteem en het VTI in het bijzonder te leren kennen. Er wordt ook langsgegaan bij de firma’s PG-Cars in Veurne, Braem in Handzame en Dejaegher in Veurne.

Het gaat snel met de samenwerking tussen het VTI Veurne en de Hangzhou Vocational School of Transportation. Onder de vleugels van de Provincie West-Vlaanderen werden in november de eerste contacten gelegd tussen een selectie West-Vlaamse secundaire scholen en scholen uit de Chinese ‘zuster’-provincie Zhejiang en op 9 november ondertekenden diverse scholen van beide landen in Brugge de officiële engagementen om de volgende 5 jaar op zoek te gaan naar concrete vormen van samenwerking.

Deze week kwamen dan ook 1 Chinees directielid, 2 leerkrachten en 6 leerlingen naar Veurne. Tijdens hun bezoek van 12 tot 14 juni biedt het VTI Veurne zijn gasten een mix aan: enerzijds kennismaken met het Vlaamse onderwijssysteem en het VTI in het bijzonder, anderzijds een bezoekje aan de afdeling garage en contacten met stagegevers uit de regio. Zo wordt er langsgegaan bij de firma’s PG-Cars (Veurne), Braem (Handzame) en Dejaegher (Veurne).

(CLV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier