Chinese studenten roeren in de potten van hotelschool Koksijde

Redactie KW

In Hotelschool Ter Duinen in Koksijde zijn zeven Chinezen aan de slag. Vijf leerlingen en twee leraren uit Hangzhou zijn in de hotelschool om nieuwe technieken aan te leren, en onze eetcultuur te ontdekken. De Belgische en Chinese leerlingen werkten samen aan een culinaire cultuurmix in banketvorm.

De leerlingen studeren aan de Zhongce-school, in de Chinese provinciehoofdstad Hangzhou. Ze zijn de hele week te gast in hotelschool Ter Duinen om er de Belgische keuken te ontdekken. De directeur van de hotelschool ging persoonlijk naar China, om deze school te kiezen. ” Ik heb die school gekozen omdat het een kleine school is en geen mastodontschool zoals er daar vele zijn. Ze hechten ook heel erg veel belang aan netheid en hygiëne. En ze hebben ook een afdeling Europese keuken aan hun school. Het zijn de leerlingen van die afdeling die hier zijn.”, zegt directeur Raf Sonneville.

De meegereisde Chinese leerkrachten zijn gespecialiseerd in traditionele Chinese keuken en patisserie. Zij introduceren de leerlingen en leraars van de Koksijdse hotelschool in Chinese keukengeheimen. Omgekeerd proberen de Chinese studenten bij te leren over onze Westerse keuken. De Chinese studenten komen volgend jaar opnieuw naar Koksijde. Enkele leraars van Ter Duinen gaan dan ook naar China, om er zelf kooklessen te volgen..

(A.D.)

Meer op het nieuws van Focus vanavond vanaf 18u00

Chinese studenten roeren in de potten van hotelschool Koksijde

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier