Chinese Ling-Xin au pair in Pollinkhove

Redactie KW

Sarah Verhaeghe, eigenares van wellnessinstituut Cadans in Pollinkhove en mama van de zesjarige Arthur, had het door haar job zo druk, de hulp in riep van een au pair uit China. Zo kwam Ling-Xin-Pan in Pollinkhove terecht.

„Ik wilde heel graag iemand uit China”, Sarah Verhaeghe, „omdat ikzelf iets met China heb. Ik hou van de Chinese keuken en meer nog, China is een stuk van mijn werk. De producten waarmee ik werk, hebben niet alleen hun werking op de huid maar ook op de energie in het lichaam en die methode is gelinkt aan de Oosterse geneeskunde.” Zo kwam Ling-Xin-Pan in Pollinkhove terecht.

Ling-Xin was nooit eerder in een Europees land. Ze komt uit de miljoenenstad Hangzhou, op anderhalf uur sporen van Shangai en de verwondering over ons uitgestrekte vlakke land is dan ook zeer groot.

“Waar ik woon, zijn het allemaal grote appartementen ; zelf woonde ik op de elfde verdieping van een gebouw met twintig verdiepingen. Mijn stad is zeer dicht bevolkt want al die mensen moeten ergens wonen. De lucht zit bij ons verdoken achter hoge gebouwen. Ik ben dus zeer onder de indruk dat de lucht hier zo breed is. Het is wel een rare gewaarwording; altijd heeft de leraar ons geleerd dat een huis een vierkantje is met een driehoekig dak erop. Wel, voor het eerst in mijn leven heb ik nu zulke huisjes gezien.”

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 22 oktober 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier