Chihuahua puppy in Koekelare ontvoerd

Redactie KW

Camille Baele en haar ouders zoeken wanhopig naar hun verdwenen chihuahua pup. Die werd zaterdagnamiddag waarschijnlijk gestolen uit de boetiek van haar moeder. Het hondje was pas drie maanden oud

Camille Baele lette zaterdagnamiddag op de hondenboetiek Chiwa Shop van haar moeder Krista Meeuws in de Ichtegemstraat. Rond 16 uur kwamen twee dames van 35 à 40 jaar de shop binnen. „Ze wachtten niet in de winkel, maar gingen meteen door de glazen deur naar de toilletageruimte”, vertelt Camille. „Ik vond dat al vreemd. In die kamer zaten vier chihuahua puppies, pas geboren in november. Het viel ook op dat één van die dames meteen eentje vastpakte en knuffelde op haar borst. Ze vroegen de prijs van één hondje, maar die kende ik niet uit het hoofd.” Vader Bart Baele heeft de dames toen ook kort opgemerkt. „Ze waren relatief groot en hadden twee kinderen bij”, vertelt hij. „De ene dame was nogal mollig en had kort blond haar. De andere had iets langer donker haar en droeg een breed uitslaande bordeauxkleurige mantel.”

Een puppy gestolen

Pas een kwartier nadien merkte hij dat een van de vier puppies verdwenen was. „De pup kan niet weggelopen zijn, want we zouden ze meteen teruggevonden hebben. Ik vrees dus dat ze gestolen is. Het is een populaire soort waar soms serieuze bedragen voor betaald worden. Van de vier puppies zouden we één verkopen en de andere houden voor onze kinderen. De politie is hier al geweest en volgt een spoor.” Camille doet een warme oproep aan de daders om het hondje desnoods anoniem terug te brengen. De verdwenen chihuahua heeft een witte vacht met een uniek wit hartje op haar hoofd en is drie maanden oud.

(PC)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (De Weekbode Torhout)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier