Chef-kok scholengroep Hemelsdaele door de leerlingen tot keukenprins gekroond

Redactie KW

Hij staat amper een maand achter de vuren, maar nu al is Bram Tousseyn van scholengemeenschap Hemelsdaele de lieveling van de jonge tafelgangers. De nieuwe chef-kok is creatief, inventief, culinair hedendaags én een goede manager, maar wil ook luisteren naar de kinderen.

Sinds de intrede van Bram Tousseyn in Hemelsdaele wordt er niet meer Bram gezegd, maar ‘Chef’. Dat is niet alleen de gewoonte van de directie, maar ook van de leerlingen. Nochtans heeft hij er zelf nooit om gevraagd. “Zo lang Bram maar blijft koken zoals hij kookt, zeg ik alles”, gniffelt Elisabeth, vijfde studiejaar, lepelend van haar kippensoep.

Bram Tousseyn (32) uit Oudenburg is de opvolger van de vorige, gepensioneerde kok van de scholengemeenschap Hemelsdaele, die in 1928 als kantschool startte en ook in oorlogstijden niet gespaard bleef.

“De kinderen kennen me, en komen schaamteloos mijn kantoortje binnen om te zeggen hoe lekker ze het vonden”, zegt Bram zelf. “Of ik ook wel eens aan een gezonde hamburger wil denken, of zoiets. Het is een mooi verhaal geworden… en het is nog maar pas begonnen.”

(ADG)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier