Chauffeurs ramden al dertien keer omheining van Kristel Van Hecke in Menen

Redactie KW

Kristel Van Hecke is het roekeloze rijgedrag van de truckers beu. “In september is het tankstation opengegaan en sindsdien werden de paaltjes al minstens dertien keer omvergereden”, klinkt het. “De keren dat ze ook ons muurtje raakten, kunnen we niet meer tellen.”

Kristel Van Hecke woont in de Bruggestraat, in de volksmond gekend als de ‘baan naar Roeselare’. De laatste jaren is het verkeer er enorm toegenomen. Naast het huis van Kristel is er sinds september 2011 een tankstation gevestigd. De oprit van het tankstation paalt echter heel dicht aan de woning van Kristel Van Hecke. Zo dicht zelfs dat veel chauffeurs bij het oprijden het muurtje raken.

“Het is eigenlijk een doodgewoon tankstation, maar het valt echt op dat heel wat vrachtwagens stoppen om er te tanken”, aldus Kristel. “Er is wel anderhalve meter keien waar ook een auto op kan parkeren. Omdat heel wat vrachtwagens die strook als aanrijstrook naar het benzinestation namen, werden er paaltjes geplaatst. De paaltjes werden ondertussen al dertien keer omvergereden. Het is duidelijk dat de oprit naar het benzinestation verkeerd werd aangelegd. Als de vrachtwagens oprijden, kunnen ze onze muur niet zien. We zitten in de dode hoek en dus rijden ze er heel vaak tegenaan. De laatste keer hing er rode verf aan onze muur.”

De vrouw ging ook al met burgemeester Martine Fournier praten. Zij beloofde om de paaltjes te vervangen door iets steviger. “We zijn heel blij met de steun die we van de burgemeester en van de stadsdiensten krijgen”, reageert Kristel. “We hopen echt dat het opgelost geraakt, want we zijn het kotsbeu om elke dag thuis te komen en te moeten vaststellen dat er weer maar eens een vrachtwagen tegen de paaltjes of tegen onze muur gereden heeft.”

(Lien)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier