“Chauffeurs parkeerden op de fonteinen op markt Poperinge”

Redactie KW

De politie zal meer controles uitvoeren in de Hoppestad. Dat viel af te leiden uit een aantal discussies tijdens de gemeenteraad van maandagavond 27 februari. De heraangelegde Grote Markt krijgt het blijvend statuut van ‘erf’. Dat is volgens burgemeester Christof Dejaegher (CD&V) de enige manier om het vele wildparkeren aan te pakken.

“De vele paaltjes die er nu staan dienen alleen ter ondersteuning van de afbakening van de parkeerzone. De fonteinen moeten dan weer zorgen voor het visuele effect. Maar door het vriesweer van de jongste weken werkten ze niet, en er werd zelfs geparkeerd op die fonteinen. Het probleem van het wildparkeren situeert zich nu vooral aan de kant van de kerk. Maar de politie beloofde om meer verbaliserend op te treden”, aldus de burgemeester.

Meer politie?

Sabien Lahaeye-Battheu (Open-Vld): “In de pers pleitte de burgemeester vorige week voor een doorlichting van de politiezone ARRO Ieper. Hij klaagde zowel het personeelstekort aan, als de zware inbrakengolf van de jongste maanden. Maar er zijn blijkbaar wel politiemensen genoeg om parkeerboetes uit te schrijven. Vorige week kregen bepaalde mensen twee boetes in twee uur tijd wegens verkeerd parkeren op de Markt. Kunnen die politieagenten niet ingezet worden voor de bestrijding van de inbrakengolf?” De burgemeester vond dit een zeer populistische stelling. “De verkeersboetes worden uitgeschreven door hulpagenten, de vaststellingen van en preventieve controles op inbraken (het meer controleren van voertuigen) gebeurt door politie-inspecteurs. Het zal echt geen verschil uitmaken of die twee hulpagenten ook zouden meehelpen aan het voorkomen van inbraken. Men mag nog zoveel patrouilles de weg opsturen, het is een structureel probleem. Vorig jaar waren er in de zone ARRO Ieper 290 inbraken, vooral sinds september. Er zullen meer gerichte controles gebeuren op voertuigen, om eventuele inbrekers op te sporen”, aldus de burgemeester.

(AHP)

Uitgebreid gemeenteraadsverslag in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier