Chauffeurs De Lijn leggen werk neer uit onvrede sluiting stelplaats Koekelare

Redactie KW

De chauffeurs van de Lijn in Koekelare hebben vanochtend spontaan het werk neergelegd. Ze zijn kwaad omdat hun stelplaats moet sluiten en De Lijn hen daarover niet inlichtte. De sluiting past in het algemene besparingsplan van de vervoersmaatschappij. De Lijn zelf wil inhoudelijk niet veel kwijt maar zegt dat ze het besparingsplan de komende weken in alle West-Vlaamse stelplaatsen zal toelichten.

De vijf chauffeurs van de Lijn in Koekelare werken vandaag niet. Ze zijn verbolgen omdat ze vernamen dat hun stelplaats in het besparingsplan van de Lijn wordt opgedoekt. Zij zouden dan moeten verhuizen naar Diksmuide of Brugge. “Ik woon nu in Brugge maar over twee weken verhuis ik naar Gistel. Ik zal dan weer in Brugge moeten gaan werken, dus dat zal financieel veel schelen”, zegt Sylvia Ramman, chauffeur bij De Lijn.

Door de staking rijden de bussen naar Leke niet en zijn ook schoolritten geschrapt. Van De Lijn zelf kreeg het personeel nog geen informatie over de sluiting en ook dat zet kwaad bloed. Maar de Lijn zegt binnenkort het besparingsplan voor heel de provincie toe te lichten. “De Lijn heeft de komende weken informatiemomenten gepland met het personeel en dat zal per stelplaats gebeuren, daarna volgt ook overleg. “, zegt woordvoerster Inge Debruyne. Guido Steelandt van de overheidsvakbond ACOD sluit acties in andere stelplaatsen niet uit.

(K.B./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus & WTV vanaf 18u00

Chauffeurs De Lijn leggen werk neer uit onvrede sluiting stelplaats Koekelare

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier