Chauffeurs De Lijn Brugge legden enkele uren het werk neer

Redactie KW

De chauffeurs van De Lijn Brugge hebben maandag van 11.30 uur tot 15.15 uur het werk onderbroken. Als gevolg daarvan reden er geen bussen op het stadsnet en was er ernstige hinder op het voorstadsnet en de streeklijnen. Op de middag hield de directie infomomenten waarop het de concrete besparingsmaatregelen voorstelde. “Onze mensen zijn geschrokken van die voorstellen”, aldus Dirk Demoen van het ACV bij De Lijn West-Vlaanderen.

De stelplaats Brugge werd maandag als eerste geïnformeerd over de besparingsmaatregelen die De Lijn in West-Vlaanderen neemt om de begroting van 2012 in evenwicht te kunnen afsluiten.

Stelplaats binnengereden

“Er waren twee infomomenten gepland, zodat de bussen verder konden blijven rijden”, zegt Dirk Schockaert, woordvoerder van De Lijn West-Vlaanderen. “Maar de vakbonden hebben opgeroepen om de stelplaats binnen te rijden, waardoor er geen bussen meer konden uitrijden. Er was trouwens geen stakingsaanzegging.”

“De maatregelen die de directie voorstelde, verrasten ons. Zo zal de stelplaats in Koekelare sluiten en zal er op de streeklijnen maar één bus om de twee uur rijden. Daarom hebben onze chauffeurs korte tijd het werk neergelegd.”

Werk weer hervat

Kort na 15 uur werd het werk hervat. De Brugse chauffeurs wachten nu het overleg af dat op 25 mei start. Tot die datum lopen de infomomenten. Demoen verwacht tot die tijd nog moeilijkheden in de andere stelplaatsen. (Belga)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

Chauffeurs De Lijn Brugge legden enkele uren het werk neer

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier