Chauffeur rijdt 100 kilometer per uur te snel op gewestweg

Redactie KW

Paul V. werd tijdens een achtervolging betrapt op het rijden met wagen aan 170 kilometer per uur daar waar hij er slechts 70 mag rijden. Tijdens de achtervolging nog eens aan 130 kilometer per uur (toegelaten 70), en aan 160 kilometer per uur (toegelaten 90).

Paul V. werd tijdens een achtervolging betrapt op het rijden met wagen aan 170 kilometer per uur daar waar hij er slechts 70 mocht. Tijdens de achtervolging nog eens aan 130 kilometer per uur (toegelaten 70), en aan 160 kilometer per uur (toegelaten 90).

De man vertikte het te stoppen toen hij daartoe door de politie het bevel kreeg. Toen hij toch kon opgepakt worden was hij onder invloed alcohol en reed hij met zijn wagen ondanks het feit dat hij rijverbod had.

De man kreeg van de politierechter eerder twee jaar rijverbod maar met een vervalst duplicaat van zijn rijbewijs reed de man rustig door. Het openbaar ministerie vorderde een rijverbod van 5 jaar. Als verdediging van zijn overdreven snelheid haalde de man dat hij dacht dat iemand hem achtervolgde en reed hij door uit pure schrik. Vonnis op 24 mei. (HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier