Charlyn Deruyck stoot door naar laatste 55 van Miss België 2009

Redactie KW

Vorig weekend vond in De Kursaal in Oostende de Miss West-Vlaanderen-verkiezing plaats. De Izegemse kandidate Charlyn Deruyck kaapte dan weel geen podiumplaats weg, dankzij een wildcard stoot ze toch door naar de volgende ronde.

De titel van Miss West-Vlaanderen ging uiteindelijk naar de Waregemse Annelore Boutens, maar Charlyn Deruyck (19) was na afloop minstens even gelukkig. De meid kaapte de Samsung Wildcard weg en stootte zo door naar de laatste 55 kandidates van Miss België. „Ik hoorde niet tot het kransje van de vijf finalistes, maar enkel de eerste drie mochten naar de volgende ronde, aangevuld met twee wildcards. En ik kaapte er één van weg”, glundert ze.

Nu behoort Charlyn tot de laatste 55 meisjes en die groep wordt herleid tot de uiteindelijke 20 finalistes. „Nu is het menens”, aldus een zelfverzekerde Charlyn. „Ik ben nu zelfs eventjes met mijn verpleegsterstudies gestopt om me volledig op de verkiezing te kunnen focussen. Maar ik blijf met mijn beide voetjes op de grond. In mijn achterhoofd hou ik er wel rekening mee dat ik tot de uiteindelijke 20 finalistes kan behoren, maar ik werk hard en nuchter verder. Want hoe meer je ervan overtuigd bent dat je er wel bij zal zijn, hoe kleiner die kans wordt, vind ik. Aan het kroontje denk ik nog helemaal niet.” (PVH)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Izegem) van 26 september 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier