Champion vraagt uitstel

Redactie KW

Eric Mestdagh, de topman van supermarktketen Champion, heeft nog geen duidelijkheid verschaft over de mogelijke overname van twintig Carrefour-winkels. Mestdagh zou maandag zijn plannen toelichten op de ondernemingsraad, maar vroeg nog een week uitstel.

“Mestdagh liet weten nog niet rond te zijn met de berekeningen”, zegt vakbondsman Jan De Weghe (BBTK) na afloop van de ondernemingsraad. “Hij heeft wel nogmaals zijn intentie bevestigd om een twintigtal vestigingen over te nemen.” Wel al bekend is dat de supermarkt Brussel – Les Halles niet wordt overgenomen. De huur loopt af in 2012 en de eigenaar wil het pand wellicht een andere bestemming geven. Carrefour zou de winkel zelf houden tot het contract afloopt.

De directie van de winkelketen gaf maandag ook nogmaals uitleg bij de geplande besparingen op de loonkost. “Topman Gérard Lavinay heeft bevestigd dat de loonkosten met 1,4 procent naar omlaag moeten”, zegt De Weghe. “Een verandering van paritair comité is voor hem niet noodzakelijk, maar de omvang van de besparing ligt vast.” Op 20 april volgt een nieuwe ondernemingsraad. Dan zou Eric Mestdagh wel aanwezig zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier