Cercle en Club moeten samen voorstel doen voor permanent bespeelbaar maken van grasmat Jan Breydelstadion

Redactie KW

De eersteklassers Club en Cercle Brugge moeten van het schepencollege samen een voorstel doen om de grasmat in het Jan Breydelstadion permanent, en dus ook bij vriesweer bespeelbaar te houden. Het Jan Breydelstadion is eigendom van het Brugse stadsbestuur. Club en Cercle hebben een gebruiksovereenkomst.

Tegen het seizoen 2010-2011 moeten alle ploegen in de Pro League over een permanent bespeelbaar veld beschikken. Dat kan via verwarming onder de grasmat of via een zeil erboven. De tweede oplossing is arbeidsintensiever.

Beide ploegen hebben een gezamenlijke aanvraag ingediend bij het stadsbestuur. Maar het schepencollege wil nog niet investeren. Er is voor de investering ook geen geld voorzien.

In het contract tussen de voetbalverenigingen en het stadsbestuur staat dat beiden het stadion ter beschikking krijgen ‘in de staat dat het zich bevindt’. Bijkomende eisen zouden dus ook bijkomende huur kunnen betekenen.

Schepen voor Sport Annick Lambrecht (sp.a) wil alvast niet dat de investering ten koste zou gaan van investeringen voor de vele andere sporters in Brugge.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier