CERA steunt integratieproject voor bewoners Havenhuis

Redactie KW

Het Havenhuis in Reninge is een verzorgingscentrum voor personen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Het centrum kocht onlangs een transferwagen en een rolwagenfiets aan zodat de bewoners zich beter in de lokale samenleving kunnen integreren. CERA schonk hiervoor 1.700 euro.

Onze bewoners zijn volwassen personen met een niet-aangeboren hersenletsel”, zegt Petra Beuckelaere, hoofdopvoedster en groepschef van Het Havenhuis. „Ze hebben de nood om, ondanks hun lichamelijke en psychische beperking, deel uit te maken van de maatschappij. Een goede manier om dit te verwezenlijken, is actief gebruik maken van de gewone maatschappelijke voorzieningen en participeren aan de lokale samenleving.”

„Maar omdat vele van onze bewoners voortdurend in een rolwagen aangewezen zijn, brengt dit heel wat problemen met zich mee”, gaat Petra Beuckelaere verder. „De nood aan bijkomende hulpmiddelen zoals een transferwagen en een rolwagenfiets was groot. CERA gaf ons 1.700 euro om de aankoop te helpen betalen. Met behulp van de transferwagen en de rolwagenfiets kunnen wij efficiënt werken aan de integratie en participatie van onze bewoners in de maatschappij.” (KVCL)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 12 december 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier