Centrum voor Volwassenenonderwijs denkt aan herlocalisatie in Roeselare

Redactie KW

CVO Roeselare denkt ernstig na over een herlocalisatie en kijkt onder meer naar een site richting Krottegem/Rodenbach. Op termijn wil het Centrum voor Volwassenenonderwijs het aantal hoofdvestigingen van vijf op drie brengen.

In het kader van de overdracht van het stedelijk CVO engageerde het vrij CVO Roeselare zich om tegen 2016 de site Kokelaarstraat te verlaten. Bij voorkeur gaat het richting Krottegem en Rodenbachsite (dicht bij het Huis van de Voeding). Er werd recent een subsidieaanvraag ingediend. Ook het logistiek opleidingscentrum aan de Louis Leynstraat lijkt geen lang leven meer beschoren.

“Campus VMS en campus VTI blijven zeker bestaan”, bevestigt CVO Roeselare-directeur Bart Vandenbroucke. “Ik hoop stilletjes het aantal hoofdvestigingen van vijf tot drie te kunnen herleiden. Maar tussen droom en daad staan nogal wat praktische en vooral budgettaire bezwaren. Het wordt alvast een prioriteit voor de komende jaren om onze jaarlijkse 5.500 cursisten te kunnen blijven bedienen.” (LVA)

Meer info in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier