Centrum voor oncologische revalidatie op zoek naar extra inkomsten

Redactie KW

Negen maanden na de opening is het centrum voor oncologische revalidatie in Oostende op zoek naar extra inkomsten. Het revalidatiecentrum in de voormalige koninklijke villa staat open voor kankerpatiënten die op krachten willen komen. Ze kunnen daar overdag terecht maar ze kunnen ook kiezen voor een langer verblijf van enkele dagen. Voortaan kunnen er patiënten terecht die herstellen na een ingreep. Bedoeling is tegenvallende omzet wat op te krikken.

Vorig jaar was prinses Astrid hier nog op bezoek. Het voormalig koninklijk verblijf is omgebouwd tot een wellnesscenter. Mensen met kanker kunnen hier terecht voor een herstelverblijf. Nu staat het centrum ook open voor patiënten na een chirurgische ingreep. “Wie te ver af woont voor een dagelijks bezoek aan het centrum kan kiezen voor een verblijf in de Koninklijke villa. Maar die gastenkamers halen nog geen 50 % bezetting en dat is een minimum om uit de kosten te komen. De uitbreiding met postoperatieve zorgen is een eerste stap naar gezondere financies”, zegt Nathalie Vanhaecke van het centrum.

Evaluatie volgt

Revalidatiearts Pascal De Neve ziet het zo: “Het is zo dat de raad van bestuur bij de start voorgenomen heeft om de werking te evalueren. Dat zou over enkele maanden gebeuren en zij beslissen over een eventuele uitbreiding. Dat kan gaan naar obesitas omdat er ook een link bestaat naar het meer voor komen van kankers bij mensen met overgewicht”. De nadruk blijft op oncologische revalidatie liggen. Het bestuur is ook van plan om stappen te ondernemen bij de ziekenfondsen en het RIZIV voor een betere tussenkomstregeling.

Centrum voor oncologische revalidatie op zoek naar extra inkomsten

Bekijk hier de reportage

(B.V./A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier