Centrum Veurne wil meer blauw op straat

Redactie KW

Het bewonersplatform van het centrum in Veurne vraagt aan het stadsbestuur meer blauw op straat.

Tijdens de bijeenkomst van het bewonersplatform van het centrum kwam de veiligheid ter sprake. “We zouden graag hebben dat er zich meer agenten op straat begeven”, legt coördinator Erika Tanghe uit. “We vinden dat meer controle op alle gebied enkele een positieve invloed kan hebben op het veiligheidsgevoel bij de mensen. Ik denk bij voorbeeld aan het controleren van de snelheid binnen de kleine ring. Daar geldt een snelheidsbeperking van 30 km per uur. We stellen echter vast dat nogal wat chauffeurs dat aan hun laars lappen, vooral dan op de minder drukke momenten.”

Burgemeester Jan Verfaillie begrijpt de vraag om meer blauw op straat. ,,We delen de mening van de mensen”, reageert hij. ,,We doen wat we kunnen met de capaciteit waarover we beschikken. De agent op straat die als aanspreekpunt fungeert is een prioriteit van ons beleid.”

Ook kaartte men het probleem van de zwerfwagens aan. ,,Zwerfwagens mogen nu ook in de Lindendreef ter hoogte van het College parkeren”, aldus de coördinator van het bewonersplatform. ,,Maar daar zijn de voorziene parkeerstroken niet lang genoeg en staan de zwerfwagens met de neus op het voetpad. Klassen van de school moeten dan vaak over de rijweg gaan in plaats van op het voetpad. Wij vragen het stadsbestuur in de Lindendreef geen zwerfwagens meer te tolereren.”

“Het parkeren van zwerfwagens vormt inderdaad een probleem”, aldus de burgemeester. ,,Ik moet toegeven dat we hiervoor op korte of middellange termijn nog geen daadwerkelijke oplossing hebben.”

(RLV)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 18 februari 2011.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier