Centrum van Tielt vanaf maandag moeilijk bereikbaar

Op het kruispunt van de Krommewalstraat en de Keidamstraat zijn riolerings- en wegeniswerken bezig. (Foto LVA)
Lieven Vancoillie

Tot half november is het centrum moeilijk of zelfs niet met de wagen bereikbaar. Maandag 9 oktober gaat de tweede fase van de herstellingwerken aan de wegverhardingen van start.

De natuursteenverharding op de markt en in de straten die op de Markt uitkomen, ligt er heel slecht bij. Het stadsbestuur van Tielt besliste om de problematiek grondig aan te pakken en gefaseerd te werken. De eerste fase – de wegenis voor de Sint-Pieterskerk en in de Kerkstraat – is achter de rug. Maandag 9 oktober gaat de tweede fase van start, die meer hinder met zich mee zal brengen.

Er wordt gewerkt in de vakken van de Bruggestraat tot aan de Ieperstraat (Markt) en van de Markt tot aan de Krommewalstraat (Ieperstraat). “Deze zone zal volledig zijn afgebakend tot en met vrijdag 20 oktober”, duidt Veerle Vervaeke, schepen van openbare werken. “Deze termijn van twee weken is nodig voor zowel de herstellingswerken als voor de bijhorende uithardingstermijn van de voegmortel.”

Dubbele rijrichting in Kortrijkstraat

Tijdens deze werken worden de volgende werken uitgevoerd : de vernieuwing van het zebrapad op het einde van de Bruggestraat nabij de Markt, de vernieuwing van het zebrapad op het einde van de Kortrijkstraat nabij de Markt en verschillende plaatselijke herstellingen (vakken van circa 1 vierkante meter) op de rijweg van de voetpadzone Markt en Ieperstraat (vanaf Bruggestraat tot aan de dekenij in de Ieperstraat).

Uiteraard zal er door het afsluiten van de werfzone heel wat hinder zijn. “Er wordt in de werfzone geen enkel verkeer toegelaten.” De Kortrijkstraat is vanaf de Ramestraat tot aan de Markt een doodlopende straat met tweerichtingsverkeer. “Om dit tweerichtingsverkeer tijdelijk mogelijk te maken (onder meer naar de parking Patersdreef) is er parkeerverbod noodzakelijk”, zegt schepen Veerle Vervaeke.

In de Bruggestraat is enkel plaatselijk verkeer toegelaten. Plaatselijk verkeer kan tot aan de Kerkstraat/Lakenmarkt rijden. In de Ieperstraat enkel plaatselijk verkeer vanaf de Sint-Michielstraat en in de Kistestraat is er enkel plaatselijk verkeer toegelaten vanaf de Schependomstraat.

Volgens schepen Veerle Vervaeke gebeuren leveringen voor handelszaken op de Markt best via de toegang langs de Nieuwstraat, Tramstraat of Sint-Janstraat. Van 23 oktober tot en met 17 november gaat dan de derde en laatste fase van de herstellingswerken van de natuursteenverharding van start. “Hierbij wordt gewerkt op het Marktplein rond de hallentoren, inclusief de verbinding naar de Nieuwstraat en Hoogstraat.”

Kruispunt Krommewalstraat

Intussen zijn ook de wegenis- en rioleringswerken gestart op het kruispunt van de Keidamstraat en de Krommewalstraat. Een eerste deel van de Krommewalstraat (richting Ringlaan) is bijna afgewerkt. Na afwerking van dit kruispunt gaan de werken verder in de Krommewalstraat, in latere fases ook het kruispunt met de Kistestraat en een groot deel van de Kistestraat zelf (tot aan de Manestraat). Ook dit deel van Tielt blijft de komende maanden heel moeilijk bereikbaar. (LVA)

Ook het kruispunt Markt/Ieperstraat wordt aangepakt. (Foto LVA)
Ook het kruispunt Markt/Ieperstraat wordt aangepakt. (Foto LVA)

werkenmarkt.png

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier