Centrum opvallend netter door handelaarsinitiatief

Redactie KW

De netheid van de centrumstraten in Oostende is sterk verbeterd sinds oktober 2009. Tot die conclusie komt het Economisch Huis van de badstad. Sinds eind vorig jaar werkt de Verenigde Handelaarsbond Oostende (VHB)samen met het afvalverwerkend bedrijf Sita. “Toeristisch is dit een meerwaarde”, zegt gedelegeerd-bestuurder Gunther Vanpraet van het Economisch Huis.

In het verleden moesten de handelaars in Oostende beroep doen op de reguliere afvalophaling. Dat zorgde voor een pak afval in de winkelstraten op zondagavond. In samenspraak met de handelaars kwam er een oplossing. Intussen hebben al 90 handelaars zich aangesloten of een verdubbeling ten aanzien van de start in oktober 2009. “Wij zijn blij met het resultaat van het project”, zegt voorzitter Erik Van Lombergen van de VHB. “Ook deze zomer zal onze stad er netjes bijliggen. In het verleden moesten de toeristen soms langs 200 afvalzakken op weg naar huis.”

De ophalingen voor aangesloten handelaars worden nu op woensdagavond geconcentreerd. Het afval mag om 18 uur buiten. Een half uur later start de gerichte ophaling. Zowel restafval, papier en karton als folies worden afzonderlijk ingezameld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier