Centrum ergert zich aan hondenpoep

Redactie KW

Het Veurnse bewonersplatform Centrum ergert zich aan de hondenpoep die op de voetpaden en in beplantingszones. “Wij zijn van oordeel dat de geplaatste hondenpoepbuizen niet alles oplossend zijn”, zo klinkt het. “We zijn ervoor te vinden meer controle op straat uit te oefenen. Dat kan door de politie of door milieuagenten in dienst te nemen.”

Het bewonersplatform stelt ook voor dat restaurantuitbaters recipiënten voor hun deur te laten plaatsen waarin klanten hun sigarettenpeuken kwijt kunnen. “Hetzelfde zou kunnen bij bushaltes en kantoorgebouwen”, verduidelijkt Erika Tanghe. “We zijn ook van mening dat de jeugd moet gesensibiliseerd worden minder kauwgom op straat te gooien.”

“Het plaatsen van meer vuilnisbakjes langs de openbare weg is mijn inziens geen oplossing”, zegt burgemeester Jan Verfaillie. “We stellen vast dat, hoe meer vuilnisbakken we plaatsen, hoe meer de mensen die gebruiken om hun huishoudelijk afval in te deponeren. En daar dienen ze uiteindelijk niet voor.”

,,Sinds het stadsbestuur hondenpoepbuizen plaatste, stellen we vast dat er minder hondenpoep op straat ligt”, argumenteert hij verder. “Da’s een positieve vaststelling. Net zoals het bewonersplatform vinden we dat de verantwoordelijkheid terzake bij de eigenaar van de hond ligt. Altijd een plastiekzakje bij de hand hebben, is de boodschap.”

“Voor het plaatsen van bakjes om sigarettenpeuken in te gooien, ontvingen we tot nu nog geen aanvragen”, aldus burgemeester Verfaillie. “Eigenlijk zijn we daar geen voorstander van. Het is eerder een vuile bedoening en zou ons prachtig historisch stadscentrum aantasten.”

(RLV)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 18 februari 2011.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier