Celstraffen van twee en drie jaar voor Ford Fiesta-bende

Redactie KW

Vier allochtone jongeren uit Wielsbeke en Waregem zijn door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot celstraffen van twee en drie jaar, waarvan minstens de helft effectief, voor tal van inbraken en diefstallen van wagens in Waregem en Wielsbeke. Drie keer hadden ze het op een Ford Fiesta gemunt.

Het onderzoek kwam in een stroomversnelling toen in de nacht van 7 oktober 2008 vier daders bijna op heterdaad konden worden betrapt tijdens een inbraak in de kantine van het Mirakelstadion van Racing Waregem. De dieven moesten buit en hun vluchtwagen achterlaten. Daags nadien vond een van de daders er niets beters op dan aangifte te doen van de diefstal van zijn wagen. Al gauw viel hij door de mand.

Uit verder onderzoek bleek dat de vier ook in de kantine van Wielsbeke Sport waren binnengedrongen. Een deel van de buit kon worden teruggevonden bij huiszoekingen. Volgens het openbaar ministerie pleegden de jongeren ook drie diefstallen van Ford Fiesta’s en pleegden ze ook inbraken in de Mariaschool en het VTI in Waregem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier