Celstraf met uitstel voor boekhoudster die rusthuis oplichtte

Redactie KW

De Ieperse rechter heeft donderdag een 43-jarige vrouw uit Ieper veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden met uitstel, omdat ze haar voormalige werkgever voor 125.000 euro oplichtte.

De vrouw werkte al 23 jaar voor rusthuis Huize Zonnelied in Ieper en had zich opgewerkt tot hoofd van de boekhouding. Aanvankelijk schreef ze kleine bedragen over, blijkbaar uit onvrede over bepaalde zaken in het rusthuis. Het ging echter van kwaad naar erger. Het bedrog duurde vijf jaar en in totaal werd 125.000 euro verduisterd.

De zaak kwam aan het licht toen de bank van de boekhoudster onregelmatigheden opmerkte. Daarop begon de cel voor Financiële Informatieverwerking, opgericht in de strijd tegen het witwassen van crimineel geld, een onderzoek.

De vrouw werd opgepakt en verdween een paar maanden in de cel. Volgens haar advocaat was ze opgelucht toen alles voorbij was. De vrouw kreeg ook een geldboete van 5.500 euro, deels met uitstel, en moet een schadevergoeding betalen van 2.641 euro. Nog voor het proces had ze het gestolen geld terugbetaald.

(BELGA/LD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier