Céline Van Severen drie maanden op wielerstage in Spaanse Calpe

Redactie KW

Céline Van Severen is amper twintig lentes jong, maar absoluut een dame met karakter. Ze huurde tot eind februari een appartement in het Spaanse Calpe en bereidt er op haar eentje in totale rust het wielerseizoen voor.

Céline kwam voor het eerst in competitie uit op haar vijftiende. Nauwelijks vijf jaar later behoort ze bij de dames tot het kransje elite renners. “Ach, in het begin moest ik elke keer lossen. Vaak dacht ik: waar ben ik toch aan begonnen? Maar het liep alsmaar beter en dit jaar reed ik gedeeltelijk de Giro en was ik op het WK voor elite in Firenze. Het talent moet ik van vader meegekregen hebben.”

“Ik opteerde voor een verblijf in Spanje en leer er meteen ook nog wat meer zelfstandig leven. En ook mijn plan trekken bij de fietsmechaniek, want ik heb geen hulp nodig voor kleinere reparaties aan de koersfiets. Waar een wil is… Ik focus vooral op het klimwerk en Lotto-Belisol speelt me uit in de kleinere rondes. Voor de ploegvoorstelling in Gent op 19 december vloog ik heen en terug. Met Kerst en Nieuwjaar zit ik al lang weer in Calpe. Mijn zus Charlotte verwacht een eerste kindje eind januari en ik word meter. Dan boek ik beslist weer een ticket richting België. Ik geniet ontzettend graag. Ieder mooi moment laat ik niet zomaar voorbijgaan. Als renner ben ik haast zeker dat het beste in me nog moet komen. Jazeker, die ambitie is heel groot. In maart wil ik top zijn, temeer de graspollen me vanaf april weer parten gaan spelen.”

(dede)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier