CD&V-voorzitter stapt op

Redactie KW

Tijdens het kernbestuur van CD&V Heuvelland vorige week donderdag heeft Geert Debergh zijn ontslag aangeboden als plaatselijk voorzitter.

Hij liep al langer met onvrede rond, maar de druppel die de emmer deed overlopen is het feit dat de CD&V-nieuwjaarskaart werd verspreid nog voor hij als verantwoordelijk uitgever de proefdruk te zien kreeg.

Geert Debergh (46) is zelf erg karig met commentaar en wil de zaak liever niet breed in de pers. Hij bevestigt dat hij ontslag nam als voorzitter, maar dat hoeft volgens hem geen breuk te betekenen met de CD&V als dusdanig. „Ik blijf verder lid van het CD&V-kernbestuur en blijf zetelen in de gemeenteraad, zodat ik mij verder ten volle kan inzetten voor alle inwoners van Heuvelland”, laat hij ons weten. Over de oorzaken die aan de grondslag liggen van dit ontslag wil hij het liever niet hebben, maar het is duidelijk dat het al langer dan vandaag niet zo goed botert tussen de voorzitter en enkele andere mensen van de partij. Onder meer met de schepen van communicatie en inspraak zou de relatie nogal moeilijk lopen. (JRE)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws West) van 16 januari 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier