CD&V Tielt vraagt inventaris van wegennet na hevige winterperiode

© GF
Redactie KW

Vincent Byttebier (CD&V) vraagt de opmaak van een inventaris van het Tieltse wegennet na de hevige winterperiode. “De nodige herstellingen worden uitgevoerd”, zegt schepen Veerle Vervaeke (Open VLD).

CD&V-raadslid Vincent Byttebier stelde op de gemeenteraad voor om na de strenge winterperiode een inventaris van de winterschade van het Tieltse wegennet te laten opmaken. “Het stadsbestuur moet adequaat reageren. Een algemene inventaris is een belangrijk werkinstrument.”

Bevoegd schepen Veerle Vervaeke (Open VLD) : “Enkele straten moeten inderdaad nauwlettend worden opgevolgd. We zijn stapsgewijs bezig met herstellingen, onder andere door de eigen diensten. Later wordt een aannemer aangesteld voor grotere herstellingen.”

“Een aantal straten wordt heraangelegd”, zegt Veerle Vervaeke (Open VLD). “De oefening wordt gemaakt voor de opmaak van een inventaris, zoals in het beleidsplan is voorzien. Op basis daarvan wordt later een actieplan opgesteld, met de nodige aandacht voor prioriteiten. Dat gebeurt op een objectieve manier.” (RDC-LVA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier