CD&V Tielt verwijt bestuurscoalitie vaagheid in budget door ‘interne onenigheid’

© Foto GF
Redactie KW

Voormalig burgemeester Luc Vannieuwenhuyze (CD&V) haalde op de gemeenteraad uit naar het ‘vaag meerjarenplan’ van de meerderheid. “Reden ? Interne onenigheid.”

Dat de stad Tielt gevoelig moet besparen, is langer bekend. Burgemeester Els De Rammelaere (N-VA) verwees op de gemeenteraad maandagavond onder andere naar de vorige legislatuur (CD&V-N-VA), waarin links en rechts al signalen opdoken, maar de problematiek toen maar onder de mat werd geschoven. “We hadden geen andere keuze dan de bekende maatregelen te nemen.”

Bij de bespreking van het meerjarenplan 2014-2019 haalde voormalig burgemeester en huidig oppositieraadslid Luc Vannieuwenhuyze (CD&V) zwaar uit de naar de bestuurscoalitie. “Er werd een grote kans gemist om met de oppositie te praten. Er was geen overleg, geen inspraak. Het valt ook op dat in het meerjarenplan heel weinig prioritaire beleidsdomeinen werden vastgelegd. Zo krijgen we minder zicht op de investeringen.”

“Het meerjarenplan staat bol van te onderzoeken projecten, weinig concreets. Het is zonneklaar dat dit meerjarenplan zo vaag is door ‘interne onenigheid'”, aldus Luc Vannieuwenhuyze (CD&V). “Er zijn ook heel wat acties zonder inhoud en doelstelling, schone schijn dus. Welk personeel wordt ingezet ? Het zijn vragen waarop we op vandaag geen antwoord kennen. Dit budget is louter kunst- en vliegwerk, het gevolg van niet afgeronde discussies in de bestuursmeerderheid.”

Burgemeester Els De Rammelaere (N-VA) reageerde rustig op de kritiek. “Het vaststellen van het budget is anders dan vroeger. De komende jaren worden de actieplannen verder uitgewerkt. Zou er vroeger meer overleg zijn geweest ? Nee, dat denk ik niet.” (LVA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier