CD&V Oostende en De Kinkhoorn-Ravelingen willen strand en dijk Mariakerke opwaarderen

Redactie KW

Vakantiecentrum De Kinkhoorn-Ravelingen vraagt een opwaardering van strand en dijk in Mariakerke. CD&V ondersteunt de vraag van het vakantiecentrum, onder meer voor een verbreding van een stuk dijk.

De Kinkhoorn-Ravelingen is bezig met een nieuwbouw, waardoor het aantal logementseenheden tegen 2014 tot 400 wordt opgetrokken. Momenteel zijn er jaarlijks 190.000 overnachtingen, tegen 2015 moet dat groeien tot 260.000. Directeur Koen De Weerdt vraagt nu om het laatste stukje dijk van Mariakerke te verbreden en te verhogen en ook de tramhalte ter hoogte van Ravelingen te verbeteren, in het bijzonder voor rolstoelgebruikers. Hij wil ook een tijdelijke beachclub voor gezinnen met kinderen kunnen plaatsen op het strand ter hoogte van het vakantiecentrum. Er wordt ook gevraagd om meer parkeerplaatsen te voorzien in de Dorpsstraat, waar zich het Duinenkerkje bevindt.

CD&V ondersteunt de vraag en wil het stuk Mariakerke zo een toeristische boost geven. De partij zal de vragen van De Kinkhoorn-Ravelingen aankaarten in het stadsbestuur en op Vlaams niveau.

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

CD&V Oostende en De Kinkhoorn-Ravelingen willen strand en dijk Mariakerke opwaarderen

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier