CD&V Kortrijk distantieert zich van uitspraken Lieven Lybeer

© BELGA
Redactie KW

Dat meldt de afdeling in een mededeling dinsdagochtend.

CD&V Kortrijk verduidelijkt dat het opnemen van de uittredingsvergoeding een persoonlijke beslissing is van Stefaan De Clerck, gebaseerd op de huidige regeling die binnen de Kamer bestaat en die elke betrokkene in eer en geweten voor zichzelf neemt. We zijn ervan overtuigd dat Stefaan De Clerck duidelijk zal communiceren over zijn concrete plannen.

Lybeer : “Tijd van komen en tijd van gaan”

Met de mededeling distantieert de partij zich van alle individuele verklaringen die de voorbije dagen werden afgelegd. Maandag had partijgenoot Lieven Lybeer hard uitgehaald naar De Clerck. “Stefaan De Clerck moet ook afscheid durven nemen als gemeenteraadslid en stoppen met de politiek”, zei Lybeer maandag. “Er is een tijd van komen en een tijd van gaan.”

Nog geen keuzes gemaakt voor de toekomst

De Kortrijkse afdeling steunt het aanblijven van Stefaan De Clerck als gemeenteraadslid. “Zijn ervaring kan de partij goed gebruiken”, klinkt het. “Tegelijk herhalen we dat er, op dit moment, geen enkele keuze is gemaakt waardoor om het even wie aanspraak zou kunnen maken op een of andere positie in de toekomst. Die keuze zal ten gepasten tijde worden gemaakt tussen alle nieuwe en ervaren talenten die deze legislatuur constructief meewerken om CD&V terug in het stadsbestuur te brengen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier