CD&V keurt controversieel bezoekerscentrum in Kemmel goed

Redactie KW

Komt het bezoekerscentrum van Kemmel er of niet? Woensdag stond de goedkeuring van de lastvoorwaarden en gunningswijze van het bezoekerscentrum op de agenda van de gemeenteraad. Winnaar van de verkiezingen Gemeentebelangen – tot eind dit jaar nog in de oppositie – wilde het agendapunt uitstellen, maar de CD&V-meerderheid stemde het toch, met een bitse discussie tot gevolg.

De nieuwe legislatuur begint pas in 2013, dus CD&V deelt nog tot eind dit jaar de lakens uit. Gemeentebelangen heeft zich steeds tegen het nieuwe bezoekerscentrum gekant wegens te prestigieus en vooral te duur. De partij stelde voor om het agendapunt te verdagen. Er volgde een stemming, maar het uitstel werd door de CD&V-meerderheid verworpen en het agendapunt werd alsnog goedgekeurd.

“Dat we dit nu goedkeuren betekent niet dat de plannen niet meer kunnen herbekeken worden”, probeerde burgemeester Bernard Heens te temperen. “Om dan in december alsnog alles te gunnen zeker”, sneerde een wantrouwige Hilde Stragier van Gemeentebelangen. “Als het zover komt, zullen we dat zeker met het nieuwe bestuur doorpraten. We hebben in ieder geval de intentie om alles correct te spelen”, beloofde de burgemeester.

(TOGH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier