CD&V-jongeren heropenen discussie over verkeersspiegels

Redactie KW

Het item van de verkeersspiegels is heel erg actueel in Alveringem. Op initiatief van burgemeester Gerard Liefooghe (Gemeentebelangen) besliste het college onlangs nog dat er geen enkele spiegel meer bijkomt. De jongerenafdeling van CD&V hield vorige zaterdag wel een ‘spiegelactie’ op naar hun gevoel drie verkeersonveilige punten.

De CD&V-jongeren vatten post op het kruispunt Lindestraat/IJzerstraat bij de woning van Geert Callewaert. Met een gigantische tractor toonden ze aan dat wie komende van Gijverinkhove de Lindestraat wil oversteken richting Stavele, een flink stuk over de witte lijn moet rijden om te zien of er van links geen auto’s aankomen. „Het is soms zelfs zo dat het verkeer in de Lindestraat richting Beveren in het midden van de weg het kruispunt voorbij rijdt om zeker te zijn dat een auto die zijn neus uitsteekt, niet in zijn flank terechtkomt”, stelt Sylvie Thieren van Jong-CD&V. „Ons thema is dit jaar ‘Veiligheid’ en dit is een onveilige situatie. Wij zijn ook niet voor wildgroei van spiegels maar een spiegel is daar volgens ons het enige alternatief.”

Jong-CD&V heeft nog twee gelijkaardige locaties op zijn lijstje staan : de aansluiting van de Oudemolenstraat op de Beauvoordestraat in Izenberge en de korte bocht in de Vaartstraat bij de Fortembrug. (AB)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 20 februari 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier