CD&V Izegem stelt systeem van super kort parkeren voor

Redactie KW

CD&V Izegem stelt voor om in het stadscentrum enkele zones van super kort parkeren (15 minuten) te introduceren.

Op de laatste Commissie van Openbare Werken en Mobiliteit werd gevraagd om nieuwe voorstellen inzake parkeerbeleid te formuleren. CD&V Izegem heeft een nieuw voorstel overgemaakt dat gratis super kort parkeren – maximaal 15 minuten – mogelijk maakt in de omgeving van winkels die mikken op een ‘Pay and go-cliënteel’. “We denken hierbij aan bv. bakkers, beenhouwers, krantenwinkels, frituren,…,” aldus Dirk Van Walleghem.

Het systeem bestaat in allerlei vormen en modellen en vindt men meer en meer in drukke stadscentra terug. Het komt hierop neer dat wanneer een wagen een parkeerplaats inneemt een tijdsklok die dit registreert wordt geactiveerd om na verloop van tijd, bijvoorbeeld 15 minuten, een lichtsignaal in werking te stellen dat aanduidt dat de wagen in overtreding staat.

Het feit dat de overtreding openbaar gesignaleerd wordt brengt met zich mee dat de sociale controle om de toegelaten tijd niet te overschrijden groot is. Wat met zich meebrengt dat heel weinig autogebruikers zich bezondigen aan het overschrijden van de toegelaten tijdslimiet.

(WVS)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier